Dromen zijn bedrog, maar is dat zo?

Wij maakten onze droom waar, door hard te werken en te geloven in wat wij doen. Van je passie je werk maken en het gevoel hebben dat werken geen werk is. Dat is toch echt een droom en geen utopie?

De keuze die wij hebben gemaakt in ons bedrijf, om te werken met producten en materialen met een verhaal, een visie een duurzame filosofie. Na te denken over onze toekomst en die van onze kinderen. Weg van de wegwerpmaatschappij, maar niet door te werken met de goedkoopste producten, die (mogelijk) niet verantwoord gemaakt kunnen worden, maar door te kiezen voor Europese leveranciers, duurzame -, groene -, gerecyclede – en natuurlijke producten en materialen. Duurzaam en verantwoord ondernemen, dat is wat ons drijft.

Door dit te doen, werken wij naar een betere wereld. Dit zodat er minder geproduceerd hoeft te worden, minder afval komt en beter nagedacht gaat worden over wat wij doen als mens zijnde in deze wereld. Wij produceren geen dertien in een dozijn. Wat wij maken is uniek!

Maar aan deze droom hangt wel een kaartje. Wij zijn geen Ikea of Leenbakker en dat willen wij ook niet zijn. Niet in de grote volumes en getale niet in prijs. Wij voeren een ambacht uit als meubelstoffeerder en kiezen hierin heel bewust. Zo kiezen wij niet voor de meterknallers, die geproduceerd (kunnen) worden in situaties waar je liever niet aan denkt, maar wel voor de duurzaam en verantwoorde stoffen en materialen. Dit betekent niet dat wij alleen maar met dure producten werken, in tegendeel. Wij werken met stoffen en materialen waar de producent een ideaal nastreeft, nadenkt over wat het effect is op de lange termijn en wist je dat ook dat best heel betaalbaar is voor velen van ons.

Vergeet niet dat wij gaan voor duurzaamheid en kwaliteit in ons vak als meubelstoffeerder en -creëerder en deze elementen aan het einde van de rit veel betaalbaarder zijn dan de snelle producten. Wij gaan voor de lange adem, staan voor kwaliteit in ons werk en in onze producten! De knop moet om van consumptiemaatschappij naar een duurzame samenleving. Want wist jij dat de milieuschade van ons gedrag op dit moment immens is? 20.000 sterfgevallen per jaar en een razend snel afnemende biodiversiteit. Dus gooi samen met ons het roer om. Wij prijzen ons zeker de markt niet uit. Wij zijn realistisch in wat wij doen en wat wij vragen. Maak eens kennis met ons, dan kunnen wij het je laten zien.

Kijk ook eens op de volgende pagina om kennis te maken met onze prachtige merken. Van (meubel)stoffen voor iedereen tot exclusief! Want ook jij bent toch exclusief en uniek?!!

Bert & Marion Olthuis.

%d bloggers liken dit: