Het hart op de groene plaats

Groen Groener Groenst

Graag denken wij mee aan een mooie toekomst. Een toekomst voor onszelf en onze kinderen. Wat wij dan ook nastreven is een wereld waar wij minder afval achterlaten. En hoe kan dit nu beter dan door spullen te hergebruiken, duurzaam te maken en natuurlijke producten te gebruiken. Dus lift je oude meubel in een nieuw jasje. Maar oud hoeft natuurlijk niet oud te zijn, denk ook aan een moderndesign meubel die nog perfect is op de stoffering of het schuim na, of een vintage meubel, welke een nieuw jasje kan gebruiken. Meubelstofferen kan een uitgelezen mogelijkheid zijn om je ecologische footprint te verkleinen

Materialen en stoffen die gemaakt worden met zo min mogelijk schadelijke stoffen. Aan een systeem waarin watergebruik, de CO2 uitstoot, het lozen van afval en het gebruik van schadelijke stoffen gereduceerd en waar mogelijk hergebruikt wordt. Maar denk ook aan meubelstoffen die na gebruik zo op de composthoop kunnen, of welke geheel gerecycled zijn van PET flessen of zwerfafval. Wij beoordelen graag onze leveranciers en doen wat wij kunnen. Daarnaast zij wij constant bezig nieuwe alternatieven uit te testen, zodat wij echt ons steentje kunnen bijdragen. En zeker vergeten wij het aspect goede arbeidsomstandigheden niet, want ook dat staat bij ons hoog in het vaandel. Je wilt toch uiteindelijk niet op een meubel zitten, waar de stof door kinderhandjes gemaakt is?

Gelukkig zijn er tal van initiatieven in, die het ook nog betaalbaar houden. De kwaliteit is belangrijk en wanneer deze goed is, is de levensduur langer en is het uiteindelijk veel goedkoper om te hebben. Uiteindelijk is recycling, cradle to cradle of upcycling voor ieders portemonnee een duurzame win – win situatie en dit alles in de mooiste provincie van Nederland; Groningen.

Cradle to Cradle C2C

Nu al nadenken over hoe het product na gebruik weer opnieuw ingezet kan worden in een nieuw product, dat is cradle to cradle. Elke grondstof of elk materiaal moet volledig hergebruikt kunnen worden, zonder dat het zijn waarde verliest. En laten er nu steeds meer stoffen zijn, die op deze wijze worden geproduceerd. Alle cradle to cradle producten zijn makkelijk te herkennen door hun logo.

Recycling

Het opnieuw gebruiken van materialen die we vaak in het dagelijks leven gebruiken, bijvoorbeeld glas of plastic. Ook hier heeft de stofindustrie zijn slag geslagen. Denk aan stoffen welke gemaakt zijn van PET flessen. Het verrassende is, dat de stof alle kenmerken heeft van een echt prachtige stof die ook nog eens heerlijk aanvoelt. Kom kijken en laat je verrassen, recycling kan echt heel mooi zijn!

Duurzaamheid

Tal van stofmerken zijn druk bezig om de uitstoot van CO2 te verlagen, het waterverbruik te verminderen en een gesloten cirkel te creëren waarbij nagenoeg geen water verloren gaat. Tevens gebruiken zij minder energie bij het produceren van het product, gebruiken ze duurzame producten en hebben de arbeidsomstandigheden hoog in het vaandel, ook wanneer de stoffen en/of producten op andere continenten geproduceerd worden. Denk ook aan het gebruik van restproducten. Zo zijn er tal van designers aan de slag gegaan om deze restproducten te gebruiken. Op al deze aspecten selecteren wij mede onze leveranciers. Wij gaan voor duurzame keuzes om duurzaamheid mogelijk te maken.