Duurzaamheid bij uw meubelstoffeerder in het Oldambt

Een meubel dat niet meer de uitstraling heeft die past bij jouw behoefte. Maar die wel de potentie heeft om nog een leven mee te gaan. Dan komt Studio Artiture om de hoek kijken.

Onze passie is meubelstoffering. Een passie die tot uiting komt in de mooiste vintage- en moderndesign meubelen. Denk aan een Artifort, Leolux, Gispen, Gelderland maar ook het stoeltje of die bank waar jij zo heerlijk op zit of toch die ene met emotionele waarde, maar eigenlijk versleten is. Die meubelen (her)stofferen wij, dit zodat het meubel nog jaren mee gaat en toch bij jouw wensen van nu aansluit, dat is o.a. duurzaamheid.

Maar wij gaan verder, wij willen graag weg van de wegwerpmaatschappij. Naar een maatschappij waar mensen een stapje extra doen om het milieu minder te belasten, om minder afval te produceren en gebruik te maken van materialen van natuurlijke afkomst of wellicht gerecycled. En dit doen wij niet door te werken met de goedkoopste producten, die (mogelijk) niet verantwoord gemaakt kunnen worden, maar door te kiezen voor Europese leveranciers, duurzame -, groene -, gerecyclede – en natuurlijke producten en materialen. Duurzaam en verantwoord ondernemen, dat is wat ons drijft.

Duurzaam wollig of oubollig?

Duurzaam hoeft inmiddels lang niet meer te betekenen dat iets wollig of oubollig is, in tegendeel. Natuurlijke materialen heb je inmiddels in de meest prachtige stoffen en kleuren en wanneer een stof van gerecycled materiaal is gemaakt, kun je het er vaak niet eens aan af zien en staan de mensen versteld wanneer je hen verteld dat het van bv. pet-flessen gemaakt is. Er gaat echt een wereld voor je open, wanneer jij je gaat verdiepen in de mogelijkheden. En kijk ook gerust eens in onze portfolie, waar je een inkijk krijgt in ons atelier, waar wij natuurlijke, gerecyclede en hergebruikte materialen gebruiken.

Wij stofferen in de provincie Groningen / Drenthe en Friesland, met de mooiste materialen en de meest prachtige stoffen, welke wij met zorg hebben geselecteerd.

Een prachtige selectie aan meubelstoffen vind je bij ons in het atelier en hierbij staat duurzaamheid voorop. Duurzaamheid in meubelstoffen is nog niet zo vanzelfsprekend, maar door hier de nadruk op te leggen, kunnen wij wel een stap zetten richting de toekomst. Maar wij denken verder, bijvoorbeeld aan het schuim, het garen, de lijm en ga zo maar door. Het houdt immers niet op bij één punt in de gehele keten.

En vanuit die duurzame gedachte bekijken en beoordelen wij ook graag het defect aan je meubel, dit zodat die mogelijk gesprongen knoop, doorgezakte zitting van die bank of stoel, of die naad die is losgeraakt, weer verholpen kan worden.

Als atelier staan wij voor je klaar. Wij zijn jouw meubelstoffeerder in de omgeving Oldambt