Stoffen en materialen

Natuurlijke materialen

Denk aan natuurlijke materialen als wol, katoen en linnen, waar het wol van schapen of andere wolachtige dieren komt die maar één keer per jaar geschoren worden. Hierdoor ervaart het dier zo weinig mogelijk stress. Wij kijken ook naar het Europese EcoLabel. Producten en diensten met het EU Ecolabel hebben een verminderde negatieve impact op het milieu, de volksgezondheid, het klimaat en de natuurlijke hulpbronnen. Alleen producten en diensten die voldoen aan de strenge eisen, kunnen het keurmerk krijgen.

Gerecyclede materialen en synthetische stoffen

Naast deze natuurlijke materialen gebruiken wij ook gerecyclede materialen of synthetisch stoffen die geproduceerd zijn met het oog op zo min mogelijk CO2 uitstoot of waterbelasting en het Oeko-Tex keurmerk dragen.

Stapje verder

Maar wij gaan graag een stapje verder. Zo denken wij na over het garen dat wij gebruiken (gerecycled), maar ook over het schuim. Hoeveel impact heeft dit op ons milieu? Hierin maken wij samen met de klant een keuze, koudschuim dat zo min mogelijk impact heeft op ons milieu, of de natuurlijke variant die gemaakt wordt van het rubber uit de rubberboom. En tevens zijn wij bezig met initiatieven om zo veel mogelijk synthetische materialen te vervangen door natuurlijke materialen.

Ook onze eigen afvalscheiding structuren wij en zelfs ons wc papier heeft een duurzaam en sociaal karakter. Wij proberen ons groene hart zo veel mogelijk te laten spreken

Duurzaamheid en onze leveranciers

Wij zetten ons in voor een duurzamere wereld en dit verwachten wij ook van onze leveranciers. Hier selecteren wij dan ook al op, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Jij kunt je dan heerlijk wanen in onze prachtige ambiance en tussen al het moois wat wij te bieden hebben.

Ieders portemonnee

Wij werken graag met de meest prachtige stoffen en materialen en voor ieders portemonnee hebben wij keuzemogelijkheden.