Upholstery

Meubelstoffering

Waarom?

Klassieke stoffering

Ja, waarom eigenlijk. Je kunt toch ook een nieuw meubel uitzoeken op de meubelboulevard, of bij één van de grote ketens die wij allemaal kennen? Lekker rondsnuffelen, alles uitproberen, gewoon een dagje uit er van maken.

Weg met…

Fast Furniture

Maar wist jij dat ook hier, net als in de fashionindustrie, waar sprake kan zijn van fast fasion, sprake kan zijn van fast furniture? En dat hierbij zowel kinderarbeid, als dwangarbeid en giftige stoffen gebruikt kunnen worden?

Het grofvuil van meubels, de enige afvalstroom is die de laatste jaren niet geslonken is, maar juist toeneemt?!

Fast furniture een gemiddelde levensduur heeft van ca. 7 jaar…. Het heeft vaak niet al te veel gekost er zit geen emotionele waarde aan, dus hoe makkelijk is het dan, wanneer je erop uit gekeken bent, of het kapot is, maar weg te gooien.

En wanneer wij het dan weggegooid hebben, komt ca. 90% van deze meubels op de afvalberg terecht of wordt verbrand, slechts het kleine deel wat overblijft wordt gerecycled…. En Europeanen gooien per jaar meer dan 11 miljard aan meubels weg … Schrikbarende cijfers.

De eerste stap

Wij zetten de stap

Door afscheid te willen nemen van de impulsaankopen. Een transitie maken in de aanschaf van nieuwe en het recyclen en upcyclen van bestaande producten. Na te denken over wat we wel en niet doen, wel en niet aanschaffen en afscheid nemen van fast furniture.

Neem jij met ons die stap?

Wat te verwachten?

Bij ons kun je terecht voor het herstofferen van je meubel of project, de aanschaf van een natuurlijk karpet / raamdecoratie en duurzame accessoires. 

En wij werken bij stoffeerklussen graag middels ons vijfstappenplan. 

Set the Mood

Greep uit ons werk

Benieuwd naar ons werk? Check hier alvast wat items.

fauteuiltjes

Fauteuiltjes opnieuw gestoffeerd met een prachtige vert de gris stof van Casal. En zeker duurzaam want, vlekken zijn makkelijk te verwijderen door enkel water en een klein stukje huishoudzeep. Dus om de vlekken hoeft van deze stoeltjes geen afscheid meer genomen te worden.

Sierkussen

Sierkussens gemaakt van rest materalen. Afval is immers geen afval. Wij maken de leukste kussens met reststoffen, zo gooien wij zo min mogelijk weg.

Oma's stoeltje

Oma’s stoeltje, wordt opnieuw oma’s stoeltje…. deze stoel gaat namelijk van generatie op generatie en deze toekomstige oma zit er binnenkort heerlijk op met haar eerste kleinkind.

Stoeltje geheel opnieuw (origneel) opgebouwd en gestoffeerd.

Designmeubelen

Designmeubelen in een nieuw jasje; De Gederland bank op de foto was zo aan de straat gezet, de pode was eigenlijk alleen gebruikt door de huisdieren, maar door het oude leer was de binnenkant nog helemaal gaaf en hebben wij deze bank kunnen stofferen met een 99% gerecyclede stof van PET flessen. En de pallone even in een heel ander jasje dan normaal, nu in prachtig natuurlijke vilt. Alle drie hebben door het herstofferen een prachtig nieuw leven gekregen!

Lampenkappen

Het interieur kan door simpele aanpassingen een totaal andere uitstraling krijgen. Zo kun je de lampenkappen vervangen en een andere sfeer in huis brengen.

Deze kap bestaat uit twee kappen, die aan een pendel gecombineerd kunnen worden, maar ook separaat van elkaar gebruikt kunnen worden.

Klaar om je afspraak in te plannen?

Verder rondsnuffelen?

Artifort Oyster gestoffeerd met de Ploeg stof Panama 18 Midwolda Oldambt Groningen en verzonden naar Bunnik

Meubelstoffering

Lamp Groningen Oldambt Midwolda

Lampenkappen en meer..

Wand en raambekleding / behang Midwolda / Oldambt / Groningen

Wand- en Raambekleding

Telefoon

(0031) 629 07 58 01

Email

info@studioartiture.com

Adres

Hoofdweg 169

9681 AD Midwolda

 

Of check onze webshop hier!

}

Openingstijden

Vrijdag 8 september zijn wij geopend vanaf ca. 14:00 / 14:30.

Woensdag 6 september zijn wij geopend tot 15:00 uur. 

Normale openingstijden

Maandag
Op afspraak
Dinsdag
Op afspraak
Woensdag
Op afspraak
Donderdag
9:30 tot 17:00
Vrijdag
9:30 tot 17:00
Zaterdag
9:30 tot 16:00
Zondag
Gesloten

Maandag, dinsdag en woensdag zijn wij vaak wel aanwezig, maar niet altijd. Even een appje of belletje van te voren, is dan ook verstandig, zo sta je niet voor een dichte deur.

Onze projecten

Wij stofferen o.a. ;

Gelderland 5770, Pastoe, Esprit Wave, Prominent, Minotti bank, Artifort Oyster, WittMann, Artifort 691, Göte Möbel Nassjo, Artifort Hanna, Gispen, Montis Loge Gerard van der Berg, Harvink Armslag, Gelderland 4800, Leolux Pallone,